Hoe weet ik zeker wat mijn sterrenbeeld, ascendant en maanteken zijn?

Allereerst is het goed om te weten dat de overgangsdata van de sterrenbeelden niet honderd procent vastliggen. Het is een gemiddelde. De sterrenbeelden veranderen nooit exact middernacht. Daarnaast spelen ook nog eens de plaatselijke tijd en eventuele periodes van zomertijd een rol.

In sommige jaren kan er zelfs een dag verschil zitten tussen de overgang van het ene naar het andere sterrenbeeld. Bijvoorbeeld je bent op 22 juli geboren, het ene jaar zou je een Kreeft zijn geweest maar was je een jaar later geboren dan kan je sterrenbeeld Leeuw zijn. Als je bent geboren op zo’n grensdag (de eerste of laatste dag van een sterrenbeeld), dan zal je de exacte geboortetijd moeten weten om te bepalen wat jouw sterrenbeeld is.

Wat is mijn ‘Gouden Driepoot’?

Je bent niet slechts één sterrenbeeld, want dat zou dan betekenen dat één op de twaalf mensen op jou lijkt. En dat is zeker niet het geval. Deborah vindt het belangrijk dat je behalve naar je sterrenbeeld ook naar je ascendantteken en je maanteken kijkt. De horoscoopboeken zijn zodanig geschreven dat je ze kunt gebruiken voor deze drie belangrijke punten in jouw horoscoop. Zij noemt die ook wel jouw ‘Gouden Driepoot’:

  1. Jouw sterrenbeeld gaat over JOUW IDENTITEIT.
  2. Jouw ascendantteken gaat over HOE ANDEREN JE ZIEN.
  3. Jouw maanteken gaat over JOUW EMOTIES.

Voor het verkrijgen van een compleet beeld van jezelf raadt Deborah je aan drie boeken te lezen. In uitzonderlijke gevallen valt jouw Gouden Driepoot in hetzelfde sterrenbeeldteken. Mocht dat zo zijn dan heb je aan één boek genoeg. Valt die Gouden Driepoot in twee sterrenbeelden dan volstaan twee boeken. In de meeste gevallen zijn drie boeken nodig voor een compleet beeld.

Het is sowieso raadzaam te beginnen met het horoscoopboek over jouw sterrenbeeld, want die gaat over jouw identiteit. Ben je nieuwsgierig naar meer over jezelf (of naar andere vrouwen in je leven), dan kun je altijd nog meer boeken bestellen.

Deborah geeft je graag persoonlijk advies welke boeken voor jou zeer geschikt zijn. Je kunt hieronder je gegevens invullen.

Geboortedatum
(dd-mm-jjjj)
Geboortetijd (uu:mm)
Je exacte geboortetijdstip is erg belangrijk. Een minuut verschil kan een heel ander astrologisch profiel opleveren. Ik weet mijn geboortetijd niet
Geboorteplaats
De geboorteplaats is letterlijk de plaats waar je ter wereld kwam. In geval van een thuisbevalling is het dus je woonplaats, bij een ziekenhuisbevalling de plaats van het ziekenhuis. Staat jouw geboorteplaats er niet tussen? Kies dan een (grote) plaats het dichtsbij je geboorteplaats.
Geboorteland